Belastingaangifte M-formulier door Bab - Belastingadvies buitenland

Wereldwijd advies

belastingadviesbuitenland.nl

Profielfoto van Annet, Nederlandse belastingadviseur voor migratie buitenland.

Annet Stoker
Migratie & belastingadviseur

Eigenaar van ‘Bab – belastingadviesbuitenland.nl’ en ‘Migratie advies’. Gewerkt als ambtenaar bij de Nederlandse belastingdienst. Sinds 2019 gespecialiseerd in advies voor particulieren die (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland of (terug) verhuizen naar Nederland.

Internationaal belastingadvies

Bent u particulier en (deels) belastingplichtig in Nederland, dan kan Bab u hulp en advies bieden bij uw Nederlandse belastingaangifte wanneer er sprake is van:

 • Migreren van of naar het buitenland
 • (Tijdelijk) wonen en/of werken in Nederland
 • (Tijdelijk) wonen en/of werken in het buitenland
 • Inkomsten uit grensarbeid
 • Detachering of seizoensarbeid
 • Aanvragen of wijzigen van toeslagen
 • Ontvangen van een Nederlandse uitkering in het buitenland
 • Ontvangen van een Nederlands pensioen in het buitenland
 • Studeren in het buitenland

Persoonlijk advies

Bab geeft antwoord en advies op vragen over de Nederlandse belasting, pensioen en overheid bij (tijdelijk) wonen, werken, studeren, emigreren naar of immigreren vanuit het buitenland. Bijvoorbeeld:

 • In welk land moet ik belasting afdragen?
 • In welk land ben ik voor de belastingdienst woonachtig?
 • Mag ik gebruik maken van de 183-dagen regeling?
 • Ik heb een conserverende aanslag ontvangen, wat houdt dit in?
 • Waar moet ik op letten bij een migratie van of naar het buitenland?
 • Behoud ik mijn recht op zorgtoeslag of kindgebonden budget in buitenland?
 • Waarom krijg ik het NiNbi – opgaaf wereldinkomen toegestuurd?
 • Moet ik het M-formulier invullen?
 • Moet ik belasting betalen over mijn studiegeld?

Aangeboden diensten

Bab regelt uw zaken online

Snel, eenvoudig en veilig. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over hoge verzendkosten en belangrijke poststukken die kwijt raken. Want Bab regelt al uw zaken online. Handig voor wanneer u buiten Nederland woont.

Indien u documenten met Bab moet uitwisselen, dan krijgt u tijdens uw zaak de optie om gebruik te maken van het portaal. Alleen u en Bab hebben toegang tot uw account. Op die manier kunt u op een veilige en overzichtelijke manier gegevens met uw belastingadviseur delen.

Aan het einde van de opdracht worden al uw gegevens in het portaal verwijderd. U heeft zelfs de optie om dit zelf te doen. Op die manier kunnen wij de veiligheid ervan waarborgen.

Vrijblijvende offerte

U kunt bij Bab een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Zodra u de offerte accepteert, zal er een factuur worden opgemaakt. Na betaling van de factuur gaat Bab direct voor u aan de slag.

Telefonisch intakegesprek

Wanneer u een offerte aanvraagt, zal Bab per e-mail contact met u opnemen. Mocht u van onze adviseur een uitnodiging ontvangt voor een telefonisch intakegesprek, dan is deze kosteloos. De voorwaarde is dan wel dat u over een Europees telefoonnummer beschikt. Heeft u geen Europees nummer dan zal Bab een alternatief aanbieden.

Geen verborgen kosten achteraf

Bab werkt op crediet basis en afgesproken tarief. Dit betekend dat uw zaak na betaling van de factuur in behandeling wordt genomen. Bovendien zijn er geen verborgen kosten of hogere rekeningen achteraf. Dat scheelt Bab tijd en u geld. Op die manier weet u wat u te wachten staat, wel zo fijn!

In het prijsoverzicht vindt u de diensten van Bab. Staat er niet bij wat u zoekt dan kunt u emailen naar: info@belastingadviesbuitenland.nl

Nazorg

De belastingdienst is een groot orgaan met veel adresseringen. Voor de berekening van de aangifte moeten diverse documenten naar verschillende afdelingen van de belastingdienst worden verzonden.

Daarom is het belangrijk om te controleren of alle documenten goed ontvangen zijn en daadwerkelijk aan uw aangifte gekoppeld. Als dit niet het geval is kan het zo gebeuren, dat u in plaats van geld terug te ontvangen een naheffing krijgt van enkele tientjes tot duizenden euro’s.

Wanneer u gebruik maakt van nazorg, dan controleert Bab of al uw documenten op de juiste afdeling terecht zijn gekomen en in de berekening van uw aangifte worden meegenomen.

Wat houdt de nazorg in?

 • Bab controleert of alle formulieren en documenten op de juiste afdeling zijn ontvangen.
 • Na drie maanden zal Bab navraag doen of alle documenten in de berekening zijn meegenomen.
 • Wanneer een document niet wordt meegenomen in de berekening zal Bab een bezwaarschrift voor u opstellen met het verzoek dit als nog te doen.
 • Als Bab een schriftelijk bezwaar voor u opstelt, wordt deze per e-mail aan u verzonden. Deze moet u uitprinten, ondertekenen en opsturen naar de juiste afdeling of persoon bij de belastingdienst.
 • Na het verzenden van een bezwaarschrift zal Bab wederom een controle uitvoeren.
 • Pas als u de voorlopige aanslag heeft ontvangen waarin alle documenten voor de berekening in uw aangifte worden meegenomen, rondt Bab de opdracht af.
 • Vanaf nu is het geduldig wachten op de definitieve aanslag.

Digitale aangifte via Digi-D

Over het algemeen zal Bab uw aangifte en overige zaken met de belastingdienst digitaal behandelen. In veel gevallen moet u hiervoor een Digi-D machtiging aanvragen.

De aanvraag van de Digi-D machtiging kunt u ook door Bab laten doen. Dan krijgt u een link toegestuurd waarmee u de machtiging kunt inzien en bevestigen.

Wat is een Digi-D machtiging?

Met een Digi-D machtiging geeft u toegang aan derden tot specifieke overheidstaken. Hiermee kan bijvoorbeeld Bab – Belastingadviesbuitenland.nl uw aangifte behandelen terwijl al uw andere gegevens afgeschermd blijven. De machtiging kan ten alle tijden worden ingetrokken.

Geef nooit uw eigen Digi-D code

Wat iemand u ook probeert wijs te maken, geef nooit uw eigen Digi-D code. Dit is nergens voor nodig. Als u dit wel doet, geeft u de persoon toegang tot al uw gegevens bij de overheid en andere instanties. Met alle gevolgen van dien.

Als u de persoon vertrouwt, kunt u deze via Digi-D eenmalig laten machtigen voor een specifieke overheidstaak. Hierdoor blijven al uw overige gegevens afgeschermd en veilig. De machtiging kan ten alle tijden worden ingetrokken.

Verzenden van (bezwaar)schrift, document of bewijsstuk

Documenten en geschriften die door Bab zijn opgemaakt, worden inclusief de juiste adressering per e-mail toegezonden. U hoeft deze dan alleen nog maar uitprinten, ondertekenen en per post op te sturen. Wanneer het opmaken van een geschrift of document niet in het pakket zit, worden hiervoor (extra) kosten in rekening gebracht.

Het digitaal verzenden van geschriften, documenten en bewijsstukken gaat via het versleutelde domein van belastingadviesbuitenland.nl, wel zo veilig.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit overgedragen aan derden. Uitzondering hierop zijn de instanties die betrekking hebben op uw zaak.

Wanneer Bab uw belastingaangifte doet, heeft u ten alle tijden inzage op de gegevens via uw account bij de belastingdienst.

Let op!
Wijzig nooit gegevens nadat u de belastingaangifte aan Bab hebt overgedragen

Na afronding van de opdracht, wordt u ingelicht. Tenzij anders aangegeven, zullen hierna de door u aangeleverde documenten na verloop van de wettelijke termijn vernietigd worden.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De online belastingadviseur voor in het buitenland

Internationaal Nederlands belastingadvies

You cannot copy content

Scroll to Top