Hoe controleer ik buitenlandse kinderopvang op inschrijving?

Mijn kind gaat naar een buitenlandse kinderopvang

De opvang moet zijn ingeschreven in het Register buitenlandse kinderopvang. Dit geldt voor opvang bij gastouders en opvang in een kindercentrum. Bij een kindercentrum moet ook het soort opvang geregistreerd staan: dagopvang of buitenschoolse opvang. Staat uw opvang niet geregistreerd, of staat de soort opvang er niet bij? Dan moet u de opvang eerst laten inschrijven. Voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag hebt u het registratienummer van de opvang nodig.

Einddatum van de inschrijving controleren

Kijk in het register tot wanneer uw kinderopvang is ingeschreven. Stopt de inschrijving binnen 6 maanden? Laat de opvang dan opnieuw inschrijven. Voor de periode dat uw opvang niet is ingeschreven, kunt u geen kinderopvangtoeslag krijgen. Vraag de inschrijving dus op tijd aan. 

Ik wil mijn opvang inschrijven

Is uw kinderopvang niet ingeschreven? Dan moet u de opvang eerst laten inschrijven bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Er zijn 2 formulieren om uw buitenlandse kinderopvang in te laten schrijven:

Let op!

Meld uw kinderopvang op tijd aan. De inschrijving bij DUO kan tot 10 weken duren. U kunt pas kinderopvangtoeslag aanvragen als u een geldig registratienummer hebt gekregen.

Ook uw kinderopvangtoeslag moet u op tijd aanvragen.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De belastingadviseur bij emigreren, pensioen en overheidszaken

Bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top