Belastingaangifte M-formulier door Bab - Belastingadvies buitenland

Over het M-formulier

Bent u het afgelopen jaar naar het buitenland verhuisd of in Nederland komen wonen, dan is er een grote kans dat u een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst ontvangt.

Wanneer moet ik het M-formulier (laten) invullen?

Als u maar een deel van het jaar in Nederland hebt gewoond, moet u over dat jaar belastingaangifte doen via het M-formulier. Dat is het geval wanneer u gaat emigreren uit Nederland of immigreren (remigreren) naar Nederland. De M op het formulier staat dan ook voor Migratie.

Over de uitnodiging

Soms komt het voor dat u geen uitnodiging ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat u in de voorgaande jaren in Nederland een deel van het voorschot op de inkomstenbelasting hebt terug gehad.

Maar het kan ook zijn dat het M-formulier is verzonden voordat de wijziging van uw gegevens bij alle overheidsinstaties waren doorgevoerd. In dat geval zal de uitnodiging op uw oude adres aankomen of ‘zoek’ raken. Daarom is het verstandig dat u uw DigiD actief houd. Zodat u altijd op de hoogte blijft van meldingen op mijnoverheid.nl.

Om zeker te zijn van uw zaak, adviseert Bab om altijd over uw migratiejaar het M-formulier te (laten) invullen.

Kunt u het M-formulier zelf invullen?

Het is een tijdrovende zaak, maar wanneer u voldoende wetskennis hebt en weet u hoe de vragen moet interpreteren, is het goed mogelijk om het M-formulier zelf in te vullen. Houd er wel rekening mee dat 1 verkeerd antwoord u veel geld kan kosten en problemen opleveren met de belastingdienst.

Moet ik na het invullen van het M-formulier Nederlandse belastingaangifte blijven doen?

Of u na uw migratiejaar aangifte moet blijven doen bij de Nederlandse belastingdienst is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bent u niet zeker van uw zaak, dan kunt u het beste contact opnemen met uw belastingadviseur om dit uit te laten zoeken. Zo voorkomt u onverwachtse naheffingen en torenhoge boetes in de toekomst.

Het M-formulier laten invullen

Bab – Belastingadvies buitenland ondersteunt particulieren die immigreren naar Nederland of emigreren naar het buitenland. Ook bij (tijdelijk) studeren, wonen en werken in het buitenland kunt u voor uw aangifte bij ons terecht

Wanneer Bab voor u het M-formulier invult, bent u verzekerd van een zorgeloze procedure. Helemaal wanneer u gebruik maakt van het nazorgpakket.

Bekijk onze tarieven of vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De online belastingadviseur, ook vanuit het buitenland.

You cannot copy content

Scroll to Top