Hoe verander ik mijn gegevens in het RNI?

U kunt een deel van uw gegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) veranderen bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket. Het maakt niet uit bij welk RNI-loket u dit doet. Uw adres kunt u online wijzigen via het Digitaal Loket Verhuizen Buitenland.

Adreswijziging doorgeven

Staat u al ingeschreven in de RNI? En verhuist u van een adres buiten Nederland naar een ander adres in het buitenland? Dan kunt u uw adreswijziging online doorgeven via het Digitaal Loket Verhuizen Buitenland. U heeft daarvoor DigiD nodig.

Ook bij een aantal Nederlandse gemeenten met een RNI-loket kunt u uw adreswijziging online doorgeven. Of u kunt langsgaan bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland.

Let op:Als u nog niet ingeschreven staat in de RNI, kunt u uw adreswijziging niet online doorgeven. Lees hoe in zich inschrijft in de RNI.

Uw nationaliteit toevoegen

Ontbreekt uw nationaliteit in de RNI? Dan kunt u dit laten aanpassen. Dat kan niet online. U moet dan langsgaan bij een gemeente met een RNI-loket in Nederland. U heeft hiervoor een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig.

Wijzigingen doorgeven aan andere organisaties

Verandert uw situatie? Vaak moet u uw gegevens dan wijzigen bij één of meer Nederlandse overheidsorganisaties.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De belastingadviseur bij emigreren, pensioen en overheidszaken

Bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top