Dagopvang en buitenschoolse opvang, heb ik recht op toeslag?

U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als uw kind naar de dagopvang of crèche gaat. En ook als uw kind 4 is geworden en naar de bso gaat. U regelt de opvang via een geregistreerd kindercentrum of gastouderbureau.

Welke opvang uw kind krijgt, hangt af van zijn leeftijd.

Dagopvang

Dagopvang is voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan. Uw kind gaat dan bijvoorbeeld overdag naar een kinderdagverblijf of wordt opgevangen door een gastouder. Voor dagopvang kunt u kinderopvangtoeslag krijgen.

Uw kind kan dagopvang krijgen totdat hij voor het eerst naar de basisschool gaat. Is dat ná de zomervakantie? Dan kan uw kind meestal tijdens de vakantie nog naar de dagopvang.

Uw kind kan ook nog naar de dagopvang als hij al naar de basisschool gaat om te wennen. Bijvoorbeeld halve dagen of 1 dag in de week.

Hoe het precies zit met de kinderopvangtoeslag en wat u moet doen, leest u op: Mijn kind wordt 4 – verandert er nu iets voor de kinderopvangtoeslag?

Buitenschoolse opvang (bso)

De bso is bedoeld voor kinderen die naar school gaan. Uw kind wordt dan buiten de schooltijden en in de vakanties opgevangen. Bijvoorbeeld op school, bij een gastouder of op een andere locatie. Voorschoolse en naschoolse opvang (vso en nso) vallen hier ook onder.

Uw kind kan opvang krijgen tot de 1e dag van de maand waarop hij naar het voortgezet onderwijs gaat. Daarna kunt u geen kinderopvangtoeslag meer krijgen.

Tussenschoolse opvang (tso)

Dit is opvang in de middagpauze van de basisschool. Hiervoor kunt u geen toeslag krijgen. Ook niet als dit is geregeld via een geregistreerde opvang.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De belastingadviseur bij emigreren, pensioen en overheidszaken

Bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll naar boven