Kindgebonden budget ontvangen van een kind in het buitenland

Ja, als u kinderbijslag van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) krijgt én als u aan de andere voorwaarden voldoet, dan krijgt u ook kindgebonden budget.

Uw kind heeft een burgerservicenummer nodig

Is uw kind in het buitenland geboren en wilt u kindgebonden budget aanvragen? Dan hebt u voor uw kind een burgerservicenummer (BSN) nodig.

Woonlandfactor

Woont uw kind in het buitenland? Bijvoorbeeld omdat u in Nederland bent gaan werken en uw partner in het buitenland is gebleven? En zijn de kosten voor uw kind daar lager dan in Nederland? Dan krijgt u minder kindgebonden budget dan wanneer uw kind in Nederland zou wonen. Het vergelijken van landen en kosten noemen we de woonlandfactor.

De woonlandfactor geldt niet in de EU, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland. Maar vaak wél als uw kind in een ander land woont. Wordt uw kinderbijslag berekend met de woonlandfactor? Dan is dat ook zo bij uw kindgebonden budget.

Hoe zit het met Nederlandse en buitenlandse toeslagen voor uw kind?

Woont uw partner in het buitenland? Dan krijgt u misschien ook buitenlandse toeslagen voor uw kind. De belastingdienst kijkt dan naar de Nederlandse én de buitenlandse toeslagen. Op deze manier berekent de belastingdienst op hoeveel u recht heeft.

Hoe vraag ik het aan?

Kindgebonden budget hoeft u niet zelf aan te vragen als u al een toeslag van de belastingdienst krijgt. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens de belastingdienst recht op heeft.

Krijgt u geen bericht en denkt u wel recht te hebben op kindgebonden budget? Dan kan Bab dit voor u aanvragen.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De belastingadviseur bij emigreren, pensioen en overheidszaken

Bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top