Digitaal belastingaangifte doen

Moet ik belastingaangifte doen vanuit het buitenland?

Volgens de Nederlandse wet bent u altijd verantwoordelijk voor uw belastingaangifte, ook wanneer u in het buitenland gaat wonen. U zult aan de hand van uw leefsituatie moeten bepalen of u aangifte moet (blijven) doen.

Dit geldt ook bijvoorbeeld voor het M-biljet en C-formulier. Vaak krijgt u over het jaar van uw migratie een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst. Maar dit is niet altijd het geval. Moet u dan alsnog belastingaangifte doen?

Ik heb geen uitnodiging gehad, moet ik dan nog steeds in Nederland belastingaangifte doen?

Of u (nog steeds) belastingaangifte moet doen wanneer u geen uitnodiging hebt ontvangen, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Ook afspraken tussen de landen zijn hierop van invloed.

Dat gezegd hebbende, is het verstandig om in ieder geval aangifte te doen over uw migratiejaar, zelfs als u geen uitnodiging hebt ontvangen. Zo voorkomt u dat u kans loopt op een boete of zelfs misschien geld laat liggen. Wilt u weten wat u het beste kunt doen in uw situatie, dan kan Bab u persoonlijk advies bieden.

Wat gebeurd er als ik geen belastingaangifte doe?

Wanneer u geen uitnodiging hebt gehad en bijvoorbeeld het M-formulier niet indient, zal er in de eerste instantie niets gebeuren. In veel gevallen blijft dat ook zo.

Krijgt u na een aantal jaren alsnog de brief en had u eigenlijk aangifte moeten doen, dan kan dit grote financiële gevolgen hebben. Lees meer in het volgende artikel ‘Kan ik na lange tijd wonen in het buitenland nog steeds een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst ontvangen?

Advies nodig?
Bab – belastingadviesbuitenland.nl staat voor u klaar

bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top