Vliegen naar buitenland

Wat als de Nederlandse belastingdienst mij niet kan vinden?

Om te beginnen het advies van Bab: “zorg dat de belastingdienst altijd weet waar u woont.” U bent namelijk zelf verantwoordelijk ervoor dat de belastingdienst uw juiste gegevens heeft.

Mocht de Nederlandse belastingdienst niet de juiste informatie hebben, dan zullen poststukken naar het laatst bekende woonadres worden verstuurd. Wanneer u niet hiervan op de hoogte bent, loopt u belangrijke brieven mis. Dit kan resulteren in hoge boetes en aanmaningen die zich opstapelen. Wanneer de bedragen blijven oplopen, kan dit in exteme gevallen zelfs resulteren in een gevangenisstraf.

Welke stappen kan de Nederlandse belastingdienst ondernemen?

Bab krijgt regelmatig de vraag:”Ik woon in het buitenland en de Nederlandse belastingdienst heeft geen recente informatie over mij, dan kunnen ze toch geen stappen ondernemen?”

Wereldwijd hebben landen onderlinge afspraken om internationale belastingontduiking aan te pakken. U zult dus zelf onderzoek moeten doen wat de gevolgen zijn als u geen gehoor geeft aan een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst.

De gevolgen zullen duidelijk worden, zodra u bijvoorbeeld grenscontrole krijgt, terugkeert naar Nederland of aangehouden wordt door de immigratiedienst. Want misschien bent u de belastingdienst vergeten, maar de belastingdienst vergeet u niet.

Advies nodig?
Bab – belastingadviesbuitenland.nl helpt u graag

bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top