Verbergen achter luxaflex

Wat gebeurt er als ik een uitnodiging van de belastingdienst negeer?

Wanneer u een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst ontvangt, bent u verplicht om deze te beantwoorden. Maar wat gebeurt er als u om bijvoorbeeld een goede rede de uitnodiging negeert?

De uitnodiging is onterecht, dan hoef ik de aangifte toch niet in te vullen?

U moet na een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst altijd uw aangifte doen. Dit geldt zelfs als (u vindt dat) de brief onterecht aan u is geadresseerd. Wilt u weten of u in uw situatie stappen kunt ondernemen, dan kan Bab u hierbij adviseren. Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Ik negeer de uitnodiging, want de belastingdienst weet niet waar ik woon

Het dringende advies van Bab luidt: “zorg dat uw zaken met de belastingdienst goed op orde zijn.” Dit geld dus ook voor u woongegevens in het buitenland. Let op! U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de belastingdienst uw juiste gegevens heeft.

Indien u nalatig bent, kan dit zeer grote gevolgen hebben. U kunt meer over dit onderwerp lezen in het artikel ‘Wat als de belastingdienst mij niet kan vinden?

Ik woon in het buitenland, kan de belastingdienst stappen ondernemen?

Wanneer u geen belasting afdraagt maar dit eigenlijk wel zou moeten doen, zal de belastingdienst stappen ondernemen. Landen hebben wereldwijd onderlinge afspraken gemaakt om belastingontduiking internationaal aan te pakken.

Het ontduiken van belasting is strafbaar. U zult zelf onderzoek moeten doen wat de gevolgen zijn in uw land als u geen gehoor geeft aan een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst. Lees ook ‘Moet ik belastingaangifte doen vanuit het buitenland’.

Advies nodig?
Bab – belastingadviesbuitenland.nl helpt u graag

bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll to Top