Een Europees erkend inlogmiddel wat is dat?

Met een Europees erkend inlogmiddel kunt u inloggen om online zaken te regelen bij overheidsorganisaties in andere Europese landen.

Veel Europese landen hebben een middel om online zaken te regelen met de overheid, zoals DigiD in Nederland. Als zo’n nationaal inlogmiddel erkend is door de EU, kan het ook in andere Europese landen worden gebruikt.

Nederlandse organisaties

Het is al bij veel Nederlandse organisaties mogelijk om in te loggen met een Europees inlogmiddel. Daarbij heeft u meestal een burgerservicenummer (BSN) nodig.

Europese goedkeuring inlogmiddelen

De EU controleert of een inlogmiddel veilig genoeg is en of de privacy van de gebruiker goed beschermd is.

Sommige inlogmiddelen zijn nog niet goedgekeurd. Daarom kunt u nog niet met alle Europese inlogmiddelen bij Nederlandse organisaties inloggen.

Europees erkende inlogmiddelen per land

Europees inloggen met DigiD

Ook DigiD is een Europees erkend inlogmiddel. Met DigiD kunt u online zaken regelen met overheidsorganisaties in Europa die zijn aangesloten op Europees inloggen (eIDAS).

Inloggen bij overheidsorganisaties die zijn aangesloten bij Europees inloggen kan alleen met de DigiD app waaraan een eenmalige controle van een identiteitsbewijs (ID-check) is toegevoegd of met een identiteitskaart die is uitgegeven na 13 maart 2021.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De belastingadviseur bij emigreren, pensioen en overheidszaken

Bron: belastingdienst.nl

You cannot copy content

Scroll naar boven